top of page

Sesongen 2020 frem til nedstenging

Sindre Masternes

Sist oppdatert:

21.1.21, 10:58

Kort oppsummering av treningsleir 2020

FK Senja/FIL sesongen 2020 frem til nedstenging i mars.

Etter en sesong der vi ikke leverte mange topp resultater og fikk inn mange nye spillere måtte vi samle laget. Treningsleir i varmere strøk sier ingen nei til, og valget falt på Torrevieja, en by i Alicante-provinsen i Spania.

Det ligger i navnet til FK Senja/FIL at samarbeid står sterkt og dette var et samarbeid med Polarstjernen som også spiller i 2.div.


Det viste seg at trener for Polarstjernen kjente en som arrangerer treningssamlinger i Spania og med et samarbeid her så fikk vi også ned prisen på det som i teorien er en veldig kostbar tur.

Tanken bak samlingen var samle laget over en lenger periode til trening og kamper. Det viser seg at det ikke alltid er like lett å samles på hjemlige trakter da det stort sett ofte kommer studier eller jobb i veien for fotball.


Når vi kan reise til Spania legger vi vekk alt vi kan holde på med hjemme, og alt fokus blir på laget en hel uke. Vi får trent godt, noe som var viktig. Enkelte dager med to økter, samtidig som vi fikk spilt tre kamper. Det er flere treningskamper på en uke enn vi hadde i hele 2019-sesongen.

Det viktigste med en sånn tur er likevel kanskje å bygge lag. Det er ikke lett å bli skikkelig kjent når eneste møteplass er fellestreninger, og der får vi aldri alle med hver gang. Nå bodde spillerne på hverandre en hel uke, og måtte nok lære å kjenne hverandre på nytt. Man merket det bedre for hver dag, og så til slutt hvor sammensveiset man kan bli med en sånn tur.


Kampene vi spilte var mot både norsk og spansk motstand.

Mot Polarstjernen vant vi 3-1 , mot Santa Pola som skal være spansk 2.div spilte vi 5-5 og mot Elche (spansk 1.div) tapte vi 0-3.

Mot Elche fikk vi en leksjon i fotball. Dem tok så lett på kampen mot oss at dem møtte opp uten leggbeskyttere. Men dem fikk merke at dem også måtte jobbe hardt for å ikke slippe oss til. Og alt i alt er vi veldig fornøyd med resultatene fra turen men det viktigste var det at spillerne ble bedre kjent med hverandre og grunnlaget for 2.div spill var satt.

Dessverre for oss ble det ingen 2.divisjonsfotball dette året og vi må bare hente frem gamle treningsplaner når vi gjør oss klar for 2021.

FIL-Logo (beste) redigert.png
bottom of page