Ingvald Berntsen døde onsdag


Det var med sorg vi mottok det triste budskapet om at Ingvald Berntsen sovnet stille inn på DMS Finnsnes på morgenen onsdag 23. mai. Ingvald har kjempet mot sykdom i lang tid og har vært utrolig sterk og tapper hele veien. Savnet etter Ingvald er naturligvis stort for Synnøve og familien, som har det aller tyngst nå. Men Ingvalds bortgang rører ved alle med hjerte i og for Finnsnes Idrettslag. Gjennom sitt store engasjement og utrettelige arbeid for FIL gjennom tiår etter tiår, har Ingvald mer enn noen annen gjort seg fortjent til hedersbetegnelsen «Mr. Finnsnes IL». Mange kjenner han også som en meget dyktig lærer, og han har dessuten markert seg som lokalpolitiker i Lenvik kommune og på fylkestinget.

Ingvald fylte 70 år i april, og i den forbindelse skrev en annen FIL-nestor, Arild Braathen, en velfortjent hyllest til hedersmannen Ingvald — for publisering i Grønn Gensers vårutgave. Artikkelen oppsummerer på suverent vis hva Ingvald gjennom alle år har betydd for FIL. Grønn Genser ble trykket fredag 18. mai, men på grunn av distribusjonstiden for C-post vil ikke avisa være i postkassen til alle husstander og virksomheter i vårt område før tidlig i neste uke. I mellomtiden har altså Ingvald gått bort. Det er både uvirkelig og trist. Likevel gir det litt trøst å vite at Ingvald før pinsehelga — med sine nærmeste rundt seg — fikk lest artikkelen i Grønn Genser, og at han ga uttrykk for glede over det som der stod på trykk.

Vi bøyer hodet i respekt og takker for alt det Ingvald har gjort og betydd for Finnsnes Idrettslag. Ingvald står som en bauta i klubben og vil bli sårt savnet av alle. I forbindelse med FILs A-kamp mot Sortland lørdag ettermiddag vil Ingvald bli minnet med ett minutts stillhet før kampen, og spillerne vil under kampen bære sort sørgebind på draktermet.

Foto: Sverre Andersen / Artkkelforfatter: Olaf Øwre
Vipps App ikon RGB

Neste kamp

Stadion: Finnsnes idrettspark fre, 24. aug. 2018 18:15
Finnsnes
-:- Fakta
Fløya

NTL

Tabellen

Lag Ka Po
Lyn 16 34
Junkeren 16 33
Senja 16 33
Fløya 16 33
Frigg 16 30
Finnsnes 16 24
Grei 16 23
Harstad 16 23
Melbo 16 20
Skarp 16 18
Korsvoll 16 15
Stålkameratene 16 13
Skjervøy 16 11
Sortland 16 5

Siste kamp

søn, 19. aug. 2018 16:00
Melbo
1:1 Finnsnes

Følg oss på Twitter

Besøk oss på Facebook