Status i toppen av norsk fotball pr 27.09.16

Det går mot slutten i årets sesong, og vi har tatt en titt på hvordan det ligger an i Tippeligaen, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen i skrivende stund.
Tippeligaen:
Suverene Rosenborg er allerede seriemestere. Dette ble avgjort i bortekampen mot erkerivalen Molde. Kampen om de øvrige medaljene er helt åpen, men Brann har grepet om sølvplassen etter en fantastisk hjemmestatistikk (9-3-0).  De øvrige lagene i medaljestriden er Odd, Haugesund, Sarpsborg 08 og Molde. Det som kommer til å bli mest spennende for mange er kampen om å unngå nedrykk til OBOS-ligaen. Start kan sies å være klare for nedrykk allerede med sine 12 poeng, selv om de fikk en etterlengtet seier sist. Det ser også veldig stygt ut for Lillestrøm med sine 23 poeng. Skal Arne Erlandsen greie å snu trenden for klubben som har den lengste sammenhengende fartstiden på vårt øverste nivå? Følgende fem lag er også fortsatt i faresonen i det fem serierunder gjenstår: Bodø/Glimt (27 poeng), Stabæk (27 poeng), Aalesund (29 poeng), Tromsø IL (30 poeng) og Vålerenga (30 poeng).

OBOS-ligaen:
Kristiansund leder her og går mot et historisk opprykk. Det skal likevel sies at de fire tøffe kamper som gjenstår. Jerv, Sandefjord og Sandnes Ulf jakter også direkte opprykksplass. Kristiansund – Sandefjord i siste serierunde kan fort bli helt avgjørende. Kongsvinger og Mjøndalen ligger godt an til å kapre kvalifiseringsplass, men bakfra truer Strømmen og Levanger. I forhold til nedrykk til PostNord-ligaen kan vi vel allered slå fast at Raufoss må ta den tunge veien ned. Stygt ser det også ut for Bryne og KFUM, som nok begge må vinne de fire siste for å berge seg. Den siste nedrykkskampen ser ut til å bli en thriller mellom Ullensaker/Kisa (28 poeng), Hødd (29 poeng), Ranheim (31 poeng), Fredrikstad (31 poeng) og Åsane (31 poeng).

PostNord-ligaen avd. 1:
Tromsdalen styrer mot opprykk og kan avgjøre det allerede til helga med seier over oss på Finnsnes Stadion. Både vi, Skeid og Grorud har muligheter til å kapre 2. plassen, og alle tre er sikret plass i neste års PostNord-liga. Mo IL, Tromsø 2, Ullern og Stabæk 2 er allerede klare for nedrykk til Regionligaen. Det ser vanskelig ut for Harstad og Senja, som begge kan være nedrykksklare med tap til helga. I øyeblikket ser det ut til at kampen om å greie topp 7 står mellom Follo (34 poeng), Alta (33 poeng), Kjelsås (32 poeng) og Oppsal (29 poeng). Bildet kan forandre seg litt om våre naboer i nord vinner sine kamper i helga.

PostNord-ligaen avd. 2:
Elverum kan i likhet med Tromsdalen sikre opprykket med borteseier til helga. De møter Gjøvik-Lyn, som på sin side kan oppleve å være nedrykksklare hvis de taper. Det eneste laget som i teorien fortsatt kan frarøve Elverum seriegullet er HamKam, som også er det eneste av de andre lagene som er helt sikre på å ikke rykke ned. Tynset, Rosenborg 2 og Molde 2 er allerede klare for nedrykk til Regionligaen.

PostNord-ligaen avd. 3:
Denne avdelingen ser ut til å bli mest spennende i kampen om opprykk. Den duellen står mellom Florø (57 poeng) og Nest-Sotra (54 poeng). Disse lagene møtes på Florø stadion i nest siste serierunde. Den kampen vil nok bli meget avgjørende. Egersund er her med sine 40 poeng det eneste av de øvrige lagene som allerede er sikret spill i neste års PostNord-liga. Klare for nedrykk til Regionligaen er allerede Førde, Sola og Frigg.

PostNord-ligaen avd. 4:
Dette er en meget sterk avdeling, men Arendal står likevel uten tap så langt, og kommer til å sikre opprykket til helga i hjemmekampen mot Ørn Horten. Hardtsatsende Notodden er nærmeste utfordrer, og er allerede kvalifisert for neste års PostNord-liga. Fløy og Ørn Horten er for lengst klare for nedrykk, og det spøker også for den gamle storheten Moss, som sannsynligvis må vinne de fire siste om de skal havne på den øvre halvdelen. For tøft ser det også ut til å bli for FK Tønsberg og Pors. I forhold til de to siste nedrykksplassene blir det nok kamp helt til siste spark i siste serierunde.
Vipps App ikon RGB

Neste kamp


No upcoming matches!

NTL

Tabellen

# Lag Ka Po
1 Fløya 26 56
2 Finnsnes 26 54
3 Gjelleråsen 26 48
4 Hønefoss 26 47
5 Melbo 26 46
6 Glimt 2 26 46
7 Junkeren 26 39
8 Skjervøy 26 39
9 Ull/Kisa 2 26 34
10 Lillestrøm 2 26 32
11 Tromsø 2 26 31
12 Harstad 26 27
13 Skjetten 26 17
14 Leknes 26 4

Siste kamp

Stadion: Harstad stadion lør, 26. okt. 2019 12:00
Harstad
1:5 Finnsnes

Følg oss på Twitter

Besøk oss på Facebook