Før den 20. serierunden i PostNord-ligaen

Den 20. serierunden i PostNord-ligaen står for tur. Allerede kan man si at noen lag "må" vinne for ikke å rykke ned til neste års Regionliga. Denne runden er det mange helt åpne kamper. Den største favoritten denne runden blir Tromsdalen som tar imot overraskelseslaget Oppsal på TUIL Arena.
I kampen om fornyet kontrakt er det spesielt tre kamper å merke seg. Follo tar imot Kjelsås på Ski Stadion, Harstad spiller borte mot sterke Grorud og Senja møter Tromsø 2 i Islandsbotn. Mest fokus denne runden får nok vår egen bortekamp mot Skeid. Det er to lag i solid høstform som møtes på Nordre Åsen. Alle kampene denne runden med noen betraktninger kan sees under:

Lørdag 10. september:
16.00 Follo – Kjelsås
Follo har levert svært varierende prestasjoner i år, noe som ikke er uvanlig for et lag med mange unge spillere. Kjelsås har mer rutine, og hadde nok sett for seg en annen sesong enn hva tilfellet har vært. Har vært relativt gode til å forsvare seg, men har slitt i den andre enden. Kjelsås har scoret bare seks mål på sine ni bortekamper, og det blir nok ingen målorgie denne gangen heller. En kamp som er umulig å spå utfallet av, men det blir nok jevnt resultatmessig.

Søndag 11. september:
13.00 Mo IL – Alta
I utgangspunktet tenker nok mange at dette er en sikker borteseier. Forutsetningene taler for at det kan bli jevnere enn hva Alta liker. Tre av deres spillere er ute med karantene til denne kampen. Det er midtstopper Mats Frede Hansen, backen Runar Overvik og midtbanespiller Mathias Dahl Abelsen. Mo IL spiller uten press og hvis de luker vekk dumme balltap har de en sjanse. Mo IL har statistikken 2-0-7 hjemme mens Alta har 2-2-6 borte. Alta blir en naturlig forhåndsfavoritt, selv om Mo IL kan overraske.

14.00 Tromsdalen – Oppsal
Tromsdalen tar imot et Oppsal som har levert over forventet i årets sesong. Det er ikke tvil om hvem som har de beste spillerne, men Oppsal har gjort det bra ut fra sine forutsetninger. Tromsdalen kan ta et langt skritt mot opprykk her, mens Oppsal kjemper en kamp om fornyet kontrakt som fort kan vare helt til siste spark i deres sesongavslutning mot oss. Oppsal må unnvære duoen Marcus Rosendal og Kristian Bjørseth grunnet karantene, mens Tromsdalen stiller med et karantenefritt mannskap. Tromsdalen blir rundens største favoritt, og alt annet enn en klar hjemmeseier vil overraske.

16.00 Grorud – Harstad
Grorud har hele ni kamper på rad uten tap, men det har blitt for mange uavgjorte til at de henger med helt oppe i tetstriden. Også Harstad har vært bra i det siste med 5-4-1 på de ti siste. Dermed har de også en fair sjanse til å klare til en topp sju-plassering. Basert på kvalitet i mannskapet blir Grorud en knapp favoritt, men Harstad har mest å spille for.

17.00 Skeid – Finnsnes
Uten tvil den kampen som nok vil tiltrekke seg mest mediefokus. Det er to lag, med de to desidert største trenerpersonlighetene i avdelingen, som har prestert meget bra så langt møtes på Nordre Åsen. Skeid har vært aller best i høst med 5-1-0 på de seks siste. For vår del har vi sterke 5-4-0 på de ni siste. Dette blir et møte mellom to lag som er godt organiserte, og tilfeldigheter kan fort avgjøre. Der Skeid har statistikken 6-1-2 (19 poeng) med målscoren 24-12 hjemme på Nordre Åsen har vi  6-2-1 (20 poeng) med målscoren 18-11 borte denne sesongen. Vi er med andre ord bedre på bortebane enn hva Skeid er på hjemmebane, så får vi se hvor stor betydning det har... Det motsvarende oppgjøret på Finnsnes i vår endte 0-0. Vår kjære Per-Jarle Heggelund skal kommentere kampen for Nordlys, og vi regner med stor interesse hos fotballfolket både lokalt, regionalt og nasjonalt. Hadde denne kampen vært på tippekupongen, ville det nok vært en typisk helgardering.

Mandag 12. september:
19.00 Ullern – Stabæk 2
Dette er et lokalderby mellom to lag som mest sannsynlig spiller i Regionligaen neste år. Ullern har utvilsomt hevet seg etter sommerpausen, og har matchet alle lag på en god måte etter denne. Det mest spennende i denne kampen er hvorvidt Rasmus Sørensen Løvseth blir tatt ut i Ullerns tropp. Dette er en kamp som fort kan ende med et uavgjortresultat.

19.00 Senja – Tromsø 2
Senjas stopper Daniel Mikkelsen må stå over denne grunnet karantene. Tromsø 2 er nok allerede fortapt i forhold til spill på dette nivået neste år. For Senja sin del må de nok vinne minst fem av de siste sju kampene. Vi tror sjansen er stor for at Senja vinner den første av de fem mandag kveld.

Vipps App ikon RGB

Neste kamp

Stadion: Finnsnes idrettspark søn, 22. sep. 2019 14:00
Finnsnes
-:- Fakta
Gjelleråsen

NTL

Tabellen

# Lag Ka Po
1 Finnsnes 20 43
2 Fløya 20 41
3 Gjelleråsen 20 36
4 Glimt 2 20 36
5 Junkeren 20 33
6 Skjervøy 20 33
7 Hønefoss 20 32
8 Melbo 20 28
9 Ull/Kisa 2 20 27
10 Lillestrøm 2 19 25
11 Tromsø 2 19 23
12 Harstad 19 19
13 Skjetten 19 13
14 Leknes 20 4

Siste kamp

fre, 13. sep. 2019 17:00
Junkeren
2:1 Finnsnes

Følg oss på Twitter

Besøk oss på Facebook